11 Mayıs 2013 Cumartesi

Blogger Şablon Yapma Dersi - Bölüm 2

Günaydın okuyucularım :)
Şablon yapma dersininin ikinci bölümünü anlatacağım şimdi... İkinci bölüm , yani estetik bölümü... Yani blogumuzu özelleştirmeyi anlatacağım. Yani renkler, araçlar, görüntüler, başlıklar... Bu biraz zahmetli olacak. 
Neyse ikinci bölümümüze başlayalım. :)
2- Estetik
Şablonumuzun temelini birinci bölümde hazırlamıştık. Şimdi şablonumuzu kötü gösteren ve beni çok rahatsız eden navbar'ı kaldıralım. Nasıl kaldıracağınızı bilmiyorsanız bu yazımdan öğrenebilirsiniz. 
Şimdi şablon için en önemli parçalardan sidebar'ı özelleştirelim. İlk önce istediğimiz rengin kodunu aklımızda tutuyoruz. Renk kodlarına buradan ya da buradan ulaşabilirsiniz.
İlk olarak Özelleştir kısmından Gelişmiş kısmına gelip kenar çubuğu arkaplanı görünmez yapalım:
Bu seçenekle arkaplanın yok olmasını sağlıyoruz... Daha sonra HTML Düzenle kısmına geri dönüyoruz. Şimdi bu sidebar'ı düzelteceğiz, özel bir arkaplan ekleyeceğiz ve daha güzel bir başlık ekleyeceğiz. Ama bunu yapmak için BU gönderiki öğreticiyi uygulayacağız.
Şimdi gönderi başlıklarını özelleştirelim. Gönderi başlıklarının yazı tipini değiştirmeyi öğrenmek için buraya tıklayınız. Ve eğer başlıkları ortalamak istiyorsanız da buraya tıklayınız. Başlıklarda artık yaratıcılık size kalmış. :) Mesela benim başlığımın kodu ve görünümü böyle: (Ayrıca font-family kodunu h3.post-title a kodunun altına ekleyeceksiniz aşağıdaki gibi)


İkinci bölümde burada sona eriyor... Üçüncü bölümde detayları anlatacağız.
Eğer sorunuz varsa yorum olarak atın. İşinize yaradığını umuyorum... :)

--------------------
1. Bölüm

3 yorum:

Rainbow